VIATGES I INTERCANVIS

FESTIVAL NACIONAL DE FOLKLORE ALBA DE TORMES 29 AGOST 2017

Mediterrània dansa actúa per primera vegada fóra de Catalunya amb els grups infantil i juvenil. Aprofitant el bicentenari del naixement de Pep Ventura i la Capitalitat de la Sardana, hem volgut donar a conèixer la nostra dansa més enllà del territori català i, a la vegada, ho hem completat amb algunes danses representatives del nostre espectacle d'enguany "L'Arca de la Dansa".

Participació a Romania  (2016)
https://plus.google.com/u/0/115165699158042912755/posts/TmwWKgb6koT

http://www.emporda.info/fets-gent/2016/10/14/mediterrania-dansa-difon-mon-sardana/332328.htmlParticipació al festival internacional del Caribe (2005)

Mediterrània Dansa de Figueres va participar entre el 3 i el 9 de juliol de 2005 al Festival Internacional del Caribe a Santiago de Cuba, amb l’objectiu de difondre la cultura catalana i de realitzar tallers de dansa cubana que contribuiran a la qualitat del seu espectacle "Havanera" (estrena el 30 d’abril de 2006).

El Festival del Caribe o “La fiesta del fuego” a Santiago de Cuba és una manifestació cultural que ja ha arribat a la seva XXVa edició i que té com a objectiu reunir les diferents cultures que formen part o influenciaren la cultura cubana.

Aquest festival està organitzat per una entitat cultural de recerca i estudi de les tradicions cubanes anomenada “La casa del caribe”.

Cada any, el festival té una temàtica central diferent a la qual es dediquen xerrades, conferències, concerts, exposicions i tallers. En el cas de l’any 2005, el Festival es dedicarà a Venezuela i la seva transcendència històrica i cultural en relació amb Cuba. L’agermanament polític que hi ha en aquests moments en ambdòs països propicia nombrosos convenis de col·laboració, i així queda palès als actes protocolaris d’inaguració del festival.

Apart d’això, les manifestacions de dansa i folklore són de caràcter internacional, i inclou espectacles musicals o de dansa de diferents països que hagin estat relacionats amb la cultura cubana en algun moment. Aquest any hi havia representacions de Cuba, Venezuela, Haití, Thaití, França, i de l’Estat espanyol con Valencia i Extremadura. L’Agrupació Mediterrània Dansa representava Catalunya (tot i que això no ho entenien massa els cubans).

L’Agrupació Mediterrània Dansa, en contacte amb el comitè organitzador del Festival del Caribe va proposar els espectacles que té al seu repertori fins avui. Van estar acceptades les tres propostes que es detallen a continuació representen tres vessants diferents de la dansa i cultura catalana i de la comarca de l’Alt Empordà: “Records de festa” com a danses tradicionals vuitcentistes, “La sardana” com a la dansa nacional de Catalunya i la representació d’un artista reconegut internacionalment, Salvador Dalí, amb “La cúpula dels somnis”.Aplecs Internacionals de la sardana

L'any 1988, amb l'objectiu de donar a conèixer arreu d'Europa la cultura tradicional catalana, va néixer l'Aplec internacional de la sardana que més tard fa afegir una mostra de grups folklòrics. Cada any un tastet de la nostra cultura popular viatja arreu d'Europa encapçala da per la dansa més emblemàtica, la sardana. Aquest aplec és possible gràcies a ADIFOLK, l'associació per a la difusió del folkore.
L’AMD ha estat convidat i ha participat amb la Colla Mediterrània als aplecs de Copenaguen (Dinamarca) l’any 2001, Frankfurt ( Alemanya) l’any 2007 i Tallin  l’Any 2008