QUI SOM?


L’Agrupació Mediterrània Dansa de Figueres (AMD) és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació, la conservació i la divulgació de les danses tradicionals catalanes.

El naixement d’aquesta agrupació es decidí i portà a terme el mes d’abril del 2000, per una vintena de dansaires amb un ampli currículum en el món de les danses i la sardana. Actualment, havent ampliat el nombre d’integrants de l’AMD, les línies prioritàries d’actuació cap al futur estan ben definides:

  • Seguint la línia dels objectius generals de l’Agrupació, l’AMD treballa en la recerca i recuperació de danses tradicionals catalanes, intentant en la mesura del possible centrar-se en la comarca de l’Alt Empordà. També basa la seva tasca en la recerca de les diferents vessants de la història socio-cultural de Catalunya i la seva relació amb els balls tradicionals. Aquesta tasca que fa possible la presentació d’uns espectacles de innovadors i de qualitat que ens permetran.difondre, d’una manera amena i particular, diferents aspectes de la tradició a Catalunya.
  • D’altra banda, la vessant sardanística de l’associació també té una activitat rellevant que és la de participar en el campionat de colles sardanistes de les comarques gironines. Incentivar entre els joves la pràctica de la sardana és un dels principals reptes dels nostres sardanistes.
  • Dins l’àmbit més formatiu, l’AMD treballa també per fomentar l’aprenentatge de les danses tradicionals i les sardanes realitzant tallers de diferents temàtiques. La formació principal és en l’àmbit dels dos grups de balladors més joves de l’associació, tot i que regularment es realitzen tallers puntuals tant per als integrants de l’associació com per a persones externes.

 En definitiva, l’Agrupació Mediterrània Dansa és una agrupació jove amb una base sòlida i experimentada, i una motivació que esdevenen el principal motor del seu funcionament i del seu assegurat èxit

L’associació té actualment 70 socis i està dirigida per una Junta rectora de 7 integrants la meitat dels quals canvien anualment per tal que tots els socis de l’associació puguin formar part de l’òrgan més decisori. Cadascun dels membres de la junta és el cap d’un equip de treball temàtic per tal d’agilitzar les tasques que cal realitzar per a fer possibles les activitats del grup. Les tasques que requereix portar a terme des activitats de l’associació són moltes i tots els socis col·laboren en funció de les seves preferències en diversos equips de treball.

L'assamblea general es convoca anualment entre entre abril i maig, en aquesta reunió es tanquen els pressupostos de l'exercici anterior i es debat el nou pressupost. També es renova anualment part de la junta i es debaten temes sobre les activitats de l'associació. 

Normalment l'associació convoca altres reunions temàtiques durant l'any, ja sigui per a organitzar activitats puntuals o per informar als nous integrants a l'inici dels tallers de formació.

Podeu llegir-ne més sobre l'associació als ESTATUTS

Membres de la Junta rectora són:

 CÀRREC NOM
President Narcís Gasull
SecretariaLaura Congost
TresorerMaria Company
Vice-presidentaLídia Surroca
Vocal Xavier Planas
VocalSònia Turpin
VocalMarta Guday


La seu social de Mediterrània Dansa és al Molí de l'Anguila, centre figuerenc que inclou vàries entitats relacionades amb la cultura tradicional, tanmateix les activitats de l'associació també es realitzen en altres punts de la ciutat: principalment l'escola Joaquim Cusí i la Rambla de Figueres.
On ens trobareu?