ESPECTACLES DANSA


El grup de dansa Mediterrània Dansa neix l'any 2000 amb vocació d'esbart dansaire i amb moltes idees per a introduir a la dansa catalana aspectes innovadors. Els nostres espectacles estan pensats per aconseguir un dels nostres objectius: la divulgació de la nostra dansa i de la nostra història així com els valors catalans d'una manera amena i a través d'una història. 
El cos de dansa consta de 25 balladors amateurs d'entre 15 i 40 anys amb coneixements i experiència en dansa tradicional. Els balladors es preparen a nivell de dansa tradicional, dansa contemporània i altres tipologies de dansa segons la temàtica dels espectacles ( medieval, salsa, danzón, balls de saló...). També s'inclou una part d'interpretació teatral atès que és important per tal de posar-se en cada personatge de la història .

Les ballades d'aquest grup de dansa poden ser per la contractació dels espectacles i també per a la participació en trobades, festivals internacionals de dansa, concerts de música amb dansa, projectes conjunts de l'agrupació de recerca, coreografies específiques.... ( veure apartat col·laboracions)Mediterrània Dansa treballa per aconseguir la posada en escena d'un nou espectacle cada dos anys aproximadament, tenint en compte el caràcter amateur del grup i que cada espectacle s'inicia amb una recerca històrica prèvia i, un cop desenvolupat el guió, es desenvolupen els demés aspectes que són la composició musical, la coreografia, la posada en escena i el vestuari.

Pel desenvolupament dels espectacles del "Cos de dansa"  es preten treballar de manera profesionalitzada i inclou un equip de direcció que pot canviar per a cada espectacle però que de manera habitual i actualment està composat per:.

 

Direcció i coreografía

Ariadna Bassols és la persona que, des de l’any 2003, dirigeix els espectacles de Mediterrània Dansa. El seu dinamisme i la seva experiència en el món de la dansa tradicional han fet d’aquesta jove coreògrafa una promesa en el camp dels musicals amateurs ballats.

Composició musical 

Tot i que ham col·laborat diferents músics en la creació dels diferents espectacles de Mediterrània dansa, Jordi Cristau ( Fou l’Empordà i Records de festa), Paco Viciana ( La cúpula dels somnis), és Marc Timón qui , des de l’espectacle Havanera, s’encarrega de la composició de la música dels espectacles actuals. Aquest compositor castelloní que està considerat com un dels compositors de sardanes que, amb molta empenta, aporta per la innovació i la modernitat dins el camp de la música tradicional.


Direcció artística

Des de l’inici de la creació dels espectacles de Mediterrània dansa s’ha comptat amb la col·laboració de l’Helena Cusí, l’equip creatiu compta amb ella des del moment d’elaborar els guions però sobretot per a dirigir la posada en escena i l’actitud dels balladors per tal de transmetre teatralment la història que centra cada espectacle.

 

Disseny i confecció de vestuari

El vestuari de tots els espectacles de Mediterrània Dansa és una creació de Carles Solé i Quiles. Aquest professional olotí que ha participat en grans musicals i obres de teatre de gran ressó dissenya i confecciona, des del seu taller, el vestuari de Mediterrània Dansa. La seva experiència en el món teatral ha aconseguit posar en cada espectacle el realisme o les adaptacions adients al vestuari tradicional català en funció del que es pretén transmetre.

Subpàgines (2): Històric Vigents